السبت، 21 سبتمبر 2013

العجيبه دي المسمي بتاعي بس هي اسمها قدرة قادر


 قدرة قادر 
انا مسميها العجيبه 
كيك الشيكولاته بالكريم كراميل
http://forums.mafrosa.com/showthread.php?t=233

المقادير 



لطبقة الكراميل 
3 باكو كريم كراميل جاهز 
3 ونصف كوب لبن 

مقادير الكيك
2 كوب دقيق فاخر منخول مرتين 
نصف كوب كاكاو خام منخول 
كيس بيكنج باودر كيك شيف ... معلقة كبيره تقريبا 
5 بيضات كبار 
فانيليا 
ذرة ملح ونقطتين خل 
كوب سكر 
نصف كوب زيت ذره 
علبة زبادى الكبير 110 جرام 
لو مش عايزينها شيكولاته هنستبدل مقدار الكاكاو بدقيق 

الطريقه 
هنعمل الخطوات اللي علي باكيت الكريم كراميل في صينية فاضية 

نسيب الصينية
 و نروح نعمل الكيك

فى وعاء نخفق البيض مع الفانيليا وذرة الملح والخل 3 دقايق 

نضيف السكر بالتدريج مع استمرار الخفق
ثم الزيت خيط رفيع مع استمرار الخفق
نضيف الزبادى ونستمر فى الخفق 3 دقايق 
فى وعاء اخر 
نكون ناخلين الدقيق والكاكاو والبيكنج باودر مرتين ولازم نقلب البيكنج باودر مع الدقيق على الناشف بمعلقه 
نصب خليط الكيك على خليط الكريم كراميل السائل ( لن يختلط)
ندخلها الفرن المحمي من قبل على 180 فى صنيه اكبر فيها ماء مغلى 
تترك حوالى 45 دقيقه 
ننطلع الصنيه بالراحه وندخل التلاجه على الاقل 4 ساعات 
ثم تقلب في اناء التقديم
اهم من كل دا انكم بعد ما تجربوها تقولنا علي التجربه بتاعتكم وطعمها طلع ازاي يا احلي مفرووووسات 
انا جربتها وطلعت تحفه بجد 

Share:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

© يوميات زوجه مفروسه All rights reserved | Designed by Blogger Templates