قدرة قادر
انا مسميها العجيبه
المقادير
لطبقة الكراميل
3 ونصف كوب لبن
مقادير الكيك
2 كوب دقيق فاخر منخول مرتين
نصف كوب كاكاو خام منخول
كيس بيكنج باودر كيك شيف ... معلقة كبيره تقريبا
5 بيضات كبار
فانيليا
ذرة ملح ونقطتين خل
كوب سكر
نصف كوب زيت ذره
علبة زبادى الكبير 110 جرام
لو مش عايزينها شيكولاته هنستبدل مقدار الكاكاو بدقيق
الطريقه
هنعمل الخطوات اللي علي باكيت الكريم كراميل في صينية فاضية
نسيب الصينية
و نروح نعمل الكيك
فى وعاء نخفق البيض مع الفانيليا وذرة الملح والخل 3 دقايق
نضيف السكر بالتدريج مع استمرار الخفق
ثم الزيت خيط رفيع مع استمرار الخفق
نضيف الزبادى ونستمر فى الخفق 3 دقايق
فى وعاء اخر
نكون ناخلين الدقيق والكاكاو والبيكنج باودر مرتين ولازم نقلب البيكنج باودر مع الدقيق على الناشف بمعلقه
نصب خليط الكيك على خليط الكريم كراميل السائل ( لن يختلط)
ندخلها الفرن المحمي من قبل على 180 فى صنيه اكبر فيها ماء مغلى
تترك حوالى 45 دقيقه
ننطلع الصنيه بالراحه وندخل التلاجه على الاقل 4 ساعات
ثم تقلب في اناء التقديم
اهم من كل دا انكم بعد ما تجربوها تقولنا علي التجربه بتاعتكم وطعمها طلع ازاي يا احلي مفرووووسات
انا جربتها وطلعت تحفه بجد
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق